Uporabljate zaščito? SSL certifikat!

Objava
30.07.2018
Uporabljate zaščito? SSL certifikat!

Ste že zaščitili vašo spletno stran in vašim obiskovalcem omogočili brezskrbno uporabo vaših storitev na spletu?

Da? Pohvalno in zelo odgovorno.

Ne??? Čimprej se odločite za namestitev SSL certifikata in uporabo varnega HTTPS protokola, in vašim obiskovalcem takoj omogočite obisk brez dvomov o varnosti. Naj mirnih živcev in brez sivih las brskajo po vaši strani in nakupujejo v vaši spletni trgovini!

Google bo kmalu začel uporabnike brskalnika Google Chrome opozarjati z »Not secure« (Nezaščiteno) v kolikor bodo obiskali nezaščiteno spletno stran. Temu bodo seveda sledili tudi ostali brskalniki, najprej Mozilla Firefox, kasneje tudi Microsoft Edge in Applov Safari.

Oznaka »Not secure« sicer ne bo preprečila dostopa uporabnikom, bo pa takšno opozorilo pri uporabnikih vzbudilo dvom o legitimnosti spletne strani in predvsem dvom o varnosti vpisovanja občutljivih podatkov na njej.

Temu se lahko izognete tako, da se čimprej odločite za varni HTTPS protokol na katerem bo vaša stran delovala z namestitvijo SSL certifikata*, ki ga lahko ugodno naročite tudi pri nas. S tem boste svojim uporabnikom (kupcem) sporočili, da ste vredni zaupanja in da so njihovi osebni podatki na varnem.

In še to! Poleg želene varnosti se bo vaša spletna stran med rezultati iskanj uvrstila še višje in predvsem nad ostale nezaščitene spletne strani.

Cena pa drobiž v primerjavi s stroškom za barvo, ki bi jo potrebovali za prekrivanje sivih las. ;)

*SSL certifikat varuje povezavo med vašo spletno stranjo in vašimi obiskovalci (kupci) in je zagotovo eden od temeljev spletne varnosti. Z njegovo uporabo so namreč podatki med spletno stranjo in obiskovalci ustrezno zaščiteni, večinoma z 256-bitno enkripcijo, ki velja za eno izmed najbolj varnih metod šifriranja podatkov.